donderdag 14 juli 2011

Spectaculair buitenzwembad van Montjuïc

Op een warme zomerdag kun je vanzelfsprekend verkoeling zoeken op één van de vele stranden van Barcelona en een duik nemen in de Middellandse Zee. Maar als je liever een zwembad opzoekt, dan kan ik absoluut de buitenzwembaden op de heuvel Montjuïc aanbevelen, de Piscines Municipals de Montjuïc genoemd.

Piscines Municipals Montjuïc
Deze baden bevinden zich in de zogenaamde Olympische Ring, vlakbij het Olympisch Stadion en het Palau Sant Jordi. Het complex ligt meer bepaald aan de Avinguda de Miramar, nr 31. Het meest spectaculaire van deze zwembaden is dat je er een indrukwekkend uitzicht hebt over Barcelona. Een leuk weetje is dat aan deze zwembaden de videoclip “Slow” van Kylie Minogue werd opgenomen.

Het eerste zwembad op deze plek werd in gebruik genomen in 1929 en later uitgebreid voor de Middellandse Zee-spelen van 1955. In 1990 werd de installatie grondig vernieuwd zodat er tijdens de Olympische Spelen van 1992 de competities schoonspringen en de voorbereidende wedstrijden waterpolo gehouden konden worden. Het oude zwembad werd afgebroken en er werden er twee in de plaats aangelegd, één voor schoonspringen en één voor waterpolo. Er werd ook een tijdelijke tribune gebouwd voor 2.400 toeschouwers, die samen met de 4.100 vaste plaatsen de mogelijkheid bood om 6.500 toeschouwers een zitje te geven.

De buitenzwembaden van Montjuïc zijn enkel in de zomermaanden geopend. Dit jaar loopt het seizoen nog tot en met 4 september 2011. Je kunt er elke dag terecht van 11 tot 18u30 (het loket sluit om 17u30). Een ticket kost 5,50 euro voor volwassenen en 3,75 euro voor kinderen tussen 6 en 14 jaar. Meer informatie is te lezen op de website van de Piscines Municipals de Montjuïc.

Tot slot nog even dit: op Montjuïc vind je nog andere zwembaden, met name in het sport- en gezondheidscentrum Piscines Picornell (zowel binnen- als buitenzwembaden) en in het privé sportcentrum Club Natació Montjuïc (in de winter overdekt en in de zomer in de open lucht).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten