vrijdag 12 augustus 2011

Parc de Joan Miró

In de wijk Eixample, vlakbij het winkel- en vrijetijdscentrum Las Arenas, bevindt zich het Parc de Joan Miró. Dit park staat in de volksmond ook bekend als het Parc de l’Escorxador omdat er vóór de aanleg van het park een slachthuis gevestigd was (wat in het Catalaans escorxador genoemd wordt).

Parc Joan Miróid=
Het Parc de Joan Miró was het eerste park dat in Barcelona werd aangelegd na de dictatuur van Franco, met name tussen 1979 en 1983. Het is opgedragen aan de bekende kunstenaar Joan Miró. Van hem staat er op het terrein een 22 meter groot beeldhouwwerk, Dona i Ocell (oftewel Vrouw en Vogel). Dit beeld is geplaatst op een klein eilandje in een vijver. Miró realiseerde het in 1982, een jaar voor zijn overlijden.

Het 6.400 m2 grote park werd ontworpen door een groep jonge architecten onder leiding van Beth Galí. Het omvat een centraal plein en diverse terreinen op verschillende niveaus, met ondermeer een grasperk en zones met palm- en dennenbomen waarin zich kleine paden en pergola’s bevinden. Enige jaren geleden werd aan de zijkant van het terrein een brandweerkazerne gebouwd, wat nogal wat opschudding veroorzaakte.

Het Parc de Joan Miró kan vrij bezocht worden: van december tot februari dagelijks van 10 tot 18u, in maart en november van 10 tot 19u, in april en oktober van 10 tot 20u en van mei tot september van 10 tot 21u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten