vrijdag 7 oktober 2011

Winkelcentrum La Maquinista

Het grootste winkelcentrum van Catalonië bevindt zich in Barcelona en het heet La Maquinista. Het is een grotendeels openlucht complex met een bebouwde oppervlakte van meer dan 250.000 m2. Daarvan zijn 90.000 m2 bestemd voor de winkels en ontspanningsgelegenheden. De rest bestaat uit wandelpaden, pleinen, parkings, enz. La Maquinista telt 3 niveau’s (eerste verdieping, benedenverdieping en ondergronds niveau). De parking biedt plaats aan 5.350 auto’s en moto’s.

Maquinista
Dit koopcentrum werd aangelegd in het kader van een stedelijk ontwikkelingsproject van de stad Barcelona. Het werd ingehuldigd op 14 juni 2000 en het was één van de eerste openlucht winkelcentra. Momenteel wordt de zone waar dit shopping centrum gelegen is volop vernieuwd omwille van de aanleg van het toekomstige TGV-station La Sagrera.

Onder de 230 winkels van La Maquinista vind je H&M, Zara, Springfield, G-Star, Footlocker en Inter Sport. Daarnaast kun je er ook terecht in Fnac, MediaMarkt en een officiële Apple Store. Behalve een tiental cafés en restaurants beschikt het winkelcentrum ook nog over een bioscoop met drie 3D zalen en met een capaciteit van 4.033 plaatsen.

Om in winkelcentrum La Maquinista te geraken kun je ondermeer de metrolijn L1 nemen (stations Sant Andreu of Torras i Bages) of metrolijn L9-10 (station Bon Pastor). Als je met de auto komt, dan kun je gratis parkeren.

De openingsuren van de winkels in dit koopcentrum zijn: van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 22u. De cafés, restaurants en ontspanningsgelegenheden zijn geopend van maandag tot en met donderdag en zondag van 10 tot 01u en op vrijdag, zaterdag en vooravond van een feestdag van 10 tot 03u. Ter gelegenheid van de kerstdagen en de winter- en zomerkoopjes is het winkelcentrum ook enkele zondagen open.

Kijk voor meer informatie even op de website van La Maquinista.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten