maandag 24 oktober 2011

Barcelona met kinderen bezoeken

Als je Barcelona bezoekt met kinderen dan zullen zij het zeker naar hun zin hebben. Je vindt hier namelijk een grote verscheidenheid aan kindvriendelijke musea, parken en andere bezienswaardigheden. In deze post wil ik er graag een tiental op een rijtje zetten.

In de eerste plaats heb je een aantal musea waar de kids zich zeker zullen vermaken. Het wetenschapsmuseum CosmoCaixa en het Museu d’Història de Catalunya, over de geschiedenis van Catalonië, kwamen reeds aan bod in mijn artikel Musea waar ook kinderen zich amuseren. Daarnaast kun je nog het Mammoet Museum van Barcelona bezoeken waar kinderen vooral onder de indruk zullen zijn van de levensgrote reproducties van allerlei dieren uit de prehistorie.

Standbeelden Rambla
Een andere leuke attractie voor kids zijn de levende standbeelden op de Rambla. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat staan er over de hele Rambla talloze artiesten verkleed als grappige of schrikwekkende standbeelden. Neem hier tussendoor ook even een kijkje in het Palau de la Virreina waar je de reuzen van de stad Barcelona gratis kunt bewonderen.

Aan het uiteinde van de Rambla staat het standbeeld van Columbus. De meeste kinderen vinden het erg amusant om met de lift binnen in dit reuzenstandbeeld naar de uitkijktoren helemaal bovenaan te gaan.

Vlakbij het standbeeld van Columbus heb je dan het winkel- en vrije tijdscentrum Maremàgnum. Hier is het Aquàrium, één van de grootste van Europa met meer dan 450 verschillende dier- en plantensoorten, zeker een bezoek waard.

Nog een leuk idee is de Zoo van Barcelona. Het is één van de voornaamste dierentuinen van Europa. De Zoo bevindt zich op de terreinen van het Parc de la Ciutadella dat op zich ook meer dan de moeite waard is om met de kids te bezoeken. Je vindt hier ondermeer een indrukwekkende reproductie van een mammoet waar je prachtige foto’s kunt maken en een meertje waar je met roeibootjes kunt varen.

Parc Ciutadella
Als jouw kids houden van voetbal, dan mag natuurlijk een bezoek aan Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, zeker niet ontbreken op de agenda. Hier bevindt zich eveneens het interactieve Museum van Barça.

Tot slot is er nog Tibidabo waar niet alleen een attractiepark is gelegen maar waar je ook gewoon kunt wandelen en genieten van het spectaculaire uitzicht over heel Barcelona. Een uitstapje maken naar dit park met de Blauwe Tram, een tram van meer dan 100 jaar oud, zal de kids zeker boeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten