vrijdag 27 januari 2012

Internationaal Percussiefestival van Catalonië

Van 2 tot 26 februari 2012 vindt voor de zevende keer het Internationaal Percussiefestival van Catalonië plaats. In het concertzalencomplex L’Auditori van Barcelona treden dan heel diverse muzikanten, zangers en dansers op, elk met een eigen stijl maar met één ding gemeen: een ritme waar de percussie de hoofdrol bij speelt.

Percussiefestival
Er zijn onder andere optredens van de tapdansgroep Tap Olé, de Afrikaanse groep Camut Band & Djilandiang en een Afrocubaanse jazzgroep met Horacio “el Negro”, Dany Noel Martínez en José Luis Gutiérrez. Daarnaast kun je nog ondermeer gaan kijken naar Iñaki Plaza en Ion Garmendia die muziek maken met traditionele Baskische instrumenten en de band Coetus die gebruik maakt van nauwelijks bekende en ongebruikelijke muziekinstrumenten.

Het hele programma kun je nalezen op de website van het Internationaal Percussiefestival van Catalonië. Tickets zijn verkrijgbaar via diezelfde webpagina. L’Auditori van Barcelona is gelegen aan de Carrer de Lepant nr 150, vlakbij de Plaça de les Glòries en de Torre Agbar en is gemakkelijk bereikbaar met metrolijnen L1 (haltes Glòries of Marina) en L2 (halte Monumental).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten