maandag 4 juni 2012

Cruïlla Barcelona Festival 2012

Op 6 en 7 juli 2012 vindt de 5de editie plaats van het Cruïlla muziekfestival in het Parc del Fòrum te Barcelona. Op beide dagen zullen van 18 uur tot 5 uur ’s morgens in totaal meer dan 40 groepen optreden op de vier podia van het festival. Daarnaast zijn er nog randactiviteiten zoals workshops en infostands van organisaties met sociale projecten.

Cruïlla 2012
Eén van de blikvangers van Cruïlla Barcelona Festival 2012 zijn Iggy & The Stooges, vooral bekend van het album “Raw Power” uit 1973, wat wordt beschouwd als het allereerste punkrockalbum. De rocklegende Iggy Pop treedt na 7 jaren opnieuw op in Barcelona. De laatste keer was tijdens het Primavera Sound Festival 2005.

Daarnaast kun je er gaan kijken naar The Specials. Samen met Madness waren deze muzikanten afkomstig uit Coventry de referentie voor skamuziek tijdens het begin van de jaren 80. Tot de succesvolle hits van deze band behoren “Ghost Town”, “Too Much Too Young” en “A Message To Rudy”.

Een andere top-act van Cruïlla 2012 is Cypress Hill. Deze atypische hip hop-band is afkomstig uit South Gate in Californië. Ze brengen nummers met een diepe sociale lading, geïnspireerd door de ruige buurten waarin de bandleden opgroeiden. De originaliteit van deze band is grotendeels te danken aan hun uiteenlopende muzikale invloeden.

Tot slot kan ik vanzelfsprekend ook 2manydjs niet over het hoofd zien. De leden van dit Belgische DJ-duo, de broers Dewaele, worden ook de “koningen van de remixes” genoemd. Zij zullen Cruïlla 2012 afsluiten met een vibrerend dansfeest, waarbij ze rock, electro dance en klassiekers uit de hedendaagse muziek combineren. Na hun succes in België en Nederland en hun beroemde DJ-sets in Londen, reizen ze nu de wereld rond en begin juli is Barcelona dus aan de beurt.

De volledige lijst van de artiesten kun je nalezen op de website van Cruïlla Barcelona Festival 2012. Tickets zijn verkrijgbaar per dag of voor de twee dagen samen. Hoe sneller je de kaartjes koopt, hoe lager de prijs is. Er zijn ook tickets verkrijgbaar waarbij een deel van de opbrengst gaat naar Amnesty International. Kijk voor meer informatie op de ticketpagina van de festivalwebsite.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten