dinsdag 26 juni 2012

Grec Zomerfestival 2012

Het populaire Barcelonese zomerfestival Grec 2012 vindt plaats van 1 tot 31 juli en biedt meer dan 60 theater-, dans- en circusvoorstellingen, concerten en andere activiteiten aan.

Grec 2012
Op 30 juni kun je op de Passeig de Lluís Companys, vlakbij de Arc de Triomf, naar de officiële openingsavond van het festival. Hier voert de Antwerpse acrobatiegroep Theater Tol het indrukwekkende visuele luchtspektakel “Trappend naar de hemel” op. Daarnaast zijn er deze avond ook concerten van de Catalaanse rock-rumbaband La Troba Kung-Fú en de groep Canteca de Macao die een mix van flamenco, reggae en ska speelt.

Het epicentrum van het zomerfestival is de heuvel Montjuïc waar voornamelijk in het Teatre Grec (een openlucht amfitheater), de Mercat de les Flors, het Teatre Lliure en het Institut del Teatre voorstellingen en activiteiten georganiseerd worden.

De dansvoorstellingen tijdens Grec 2012 worden ondermeer gebracht door de Canadese Compagnie Marie Chouinard met de hedendaagse dansvoorstelling “Body Remix/Goldberg Variations” en de Belgische groep Peeping Tom met de theater-dansshow “32 rue Vandenbranden”. Daarnaast zijn er onder andere de Engelstalige theaterproductie “The Master and Margarita” van het Britse Complicité and Simon McBurney, concerten van Jane Birkin en Katie Melua en bijzondere Franse circusvoorstellingen met de titel “Popcorn Machine”.

Ook in vier theaters in de stad (Teatre Poliorama, Sala Beckett, Teatre Romea en La Seca Espai Brossa) zijn er gedurende de maand juli diverse voorstellingen in het kader van het Grec festival en in CaixaForum worden er elke woensdag van juli speciale activiteiten georganiseerd. Tot slot zijn er twee rondtrekkende voorstellingen, L’Ànima de Bus en Kamuyot, die elke week in een andere wijk van Barcelona gepresenteerd worden.

De volledige agenda van het festival kun je bekijken op de website van Grec 2012. Op dezelfde site vind je ook meer informatie over het reserveren van tickets. Er zijn abonnementen verkrijgbaar waarmee je 20% korting ontvangt bij het reserveren van drie of meer voorstellingen. Bovendien kun je voor de meeste activiteiten in Tiquet Rambles vanaf 3 uur vóór de aanvang van de voorstelling 50% last-minute korting krijgen. Sommige activiteiten zoals de openingsavond op 30 juni zijn sowieso gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten