donderdag 31 januari 2013

Gitaarfestival van Barcelona 2013

In Barcelona vinden elk jaar tientallen festivals plaats. Eén van de meest gevarieerde is het Gitaarfestival dat dit jaar toe is aan haar 24ste editie. Voor deze nieuwe jaargang is de eerdere benaming Festival de Guitarra de Barcelona trouwens gewijzigd in Guitar Festival BCN. Tussen 6 februari en half mei 2013 treden diverse Catalaanse, Spaanse en internationale artiesten op in de volgende zalen in de stad: Teatre Artèria Paral•lel, Sala Apolo en Sala Luz de Gas.

Gitaarfestival 2013

Doel van het Gitaarfestival is de gitaar als veelzijdig muziekinstrument in de kijker te zetten. Vandaar dat er bij de programmering aandacht wordt besteed aan heel uiteenlopende muziekgenres, waaronder flamenco, jazz, blues, rock en indie. In het verleden kwamen al diverse artiesten zoals John Williams, David Byrne en Paco de Lucía aan bod. Tijdens de editie van 2012 daagden meer dan 22.000 toeschouwers op voor de concerten van het festival.

Op het programma dit jaar staan ondermeer de Italiaanse singer-songwriter Vinicio Capossela, de Mallorcaanse popgroep Antònia Font, de Catalaanse folk- en rockartiest Roger Mas, de Barcelonese indie-pop en hip-hop band Delafé y Las Flores Azules, de Spaanse rockartiest Quique González, de popband La Casa Azul, de Canadese pop- en folkartiest Ron Sexsmith en de Amerikaanse blues- en rockgitarist Johnny Winter.

Kijk voor een gedetailleerd overzicht van de concerten en het bestellen van tickets op de website van Guitar Festival BCN.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten