maandag 14 oktober 2013

45ste Internationale Jazz Festival van Barcelona

Van 19 oktober tot 1 december 2013 vindt op diverse lokaties in Barcelona het Festival Internacional de Jazz plaats. Deze 45ste editie wordt opnieuw gesponsord door het biermerk Voll-Damm.

Jazz Festival Barcelona 2013

Hoogtepunten van dit populaire festival zijn ondermeer het optreden van Chucho Valdés & The Afro-Cuban Messengers in het Palau de la Música op 30 oktober, de indie-popband Tindersticks op 31 oktober in zaal BARTS en de band van Jack DeJohnette met de saxofonist-klarinetist Don Byron als speciale gast op 15 november, eveneens in zaal BARTS.

Daarnaast zijn er nog concerten van ACS, een samenwerking tussen Geri Allen, Terri Lyne Carrington en Esperanza Spalding, op 14 november in het Palau de la Música, een optreden van de Israelische bassist Avishai Cohen op 22 november in zaal BARTS en een concert als eerbetoon aan George Gershwin met de pianist Alfredo Rodríguez en het Orquestra Simfònica del Vallès op 23 november, eveneens in het Palau de la Música.

Het slotconcert vindt plaats op 1 december in L’Auditori en staat onder leiding van Andrea Motis en Joan Chamorro. Zij zullen een big band presenteren waartoe de beste Catalaanse muzikanten behoren, met arrangementen die speciaal voor de gelegenheid werden gerealiseerd.

Een volledig overzicht van de programmering kun je nalezen op de website van het het Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Hier kun je ook tickets reserveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten