maandag 28 oktober 2013

Jeugdherbergen in Barcelona

Zoek je budgetvriendelijke accommodatie in Barcelona? Vind je het leuk om jouw kamer en badkamer te delen met andere backpackers? Dan kun je terecht in één van de vele jeugdherbergen die de stad rijk is. Je kunt hier al verblijven voor pakweg 10 of 15 euro per nacht. En het gaat hier helemaal niet over duffe kamers in een achtergestelde buurt. Ik stel in deze post een selectie voor van trendy jeugdherbergen die voorzien zijn van alle moderne comfort.

Sant Jordi Jeugdherbergen

In de eerste plaats zijn er de jeugdherbergen van Sant Jordi Hostels. Deze keten beschikt over logement op zes lokaties, telkens op centraal gelegen plekken in de stad. Houd je van een creatieve en kunstige omgeving, dan vind je je gading in Sant Jordi Hostel Gràcia, in de hippe wijk Gràcia. Deze jeugdherberg is ingericht met speciale aandacht voor de fietsliefhebber. Voor de party-liefhebbers is er Sant Jordi Hostel Alberg, niet ver van de Passeig de Gràcia, en op wandelafstand van de uitgaansbuurten van El Born en La Barceloneta.

Daarnaast is er nog het Sant Jordi Hostel Sagrada Família, volledig ingericht met een skateboard-thema, inclusief indoor skateboard mini-ramp. Zoals de naam het al zegt, bevindt dit gebouw zich in de buurt van de wereldberoemde Sagrada Família. Andere, erg centraal gelegen jeugdherbergen van de keten zijn Sant Jordi Hostel Aragó, Sant Jordi Hostel Diagonal en Sant Jordi Hostel Mambo Tango.

Ben je heel budgetbewust maar verkies je toch te verblijven in een rustigere accomodatie, dan kun je kiezen voor het appartementen-complex Sant Jordi Apt. Sagrada Família. Het is net als een gedeeld appartement en het kan in zijn totaliteit afgehuurd worden voor grote groepen.

Een andere optie voor goedkoop logement in Barcelona is The Hipstel, een jeugdherberg in een gerenoveerd 19de eeuw gebouw vlakbij de Passeig de Gràcia. Naast een terras en gratis wifi biedt dit “hostel” jou ondermeer fietsverhuur, toeristische informatie en verkoop van tickets voor diverse discotheken.

Nog een aanrader is het Hostal Casa Gràcia, een trendy jeugdherberg op loopafstand van de hippe wijk Gràcia. Zowat elke avond zijn er groepsactiviteiten en organiseert het “hostel” wandeltochten door de stad. Het ontbijt is inbegrepen en overal in het gebouw is er gratis wifi ter beschikking.

Tot slot zijn er nog drie jeugdherbergen van de internationale keten Equity Point, alle met gratis ontbijt en wifi. Aan de Passeig de Gràcia bevindt zich Equity Point Centric. Op enkele minuten wandelen hiervandaan staan de beroemde Casa Batlló en La Pedrera. Het Equity Point Gothic is gelegen in het historische centrum van de stad, in een kronkelend straatje van de gotische buurt, op enkele minuten van het Picassomuseum en La Rambla. En last but not least, vlakbij het strand van La Barceloneta ligt het Equity Point Sea. Van hieruit is het slechts een paar minuten lopen naar de discotheken en bars in de Olympische haven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten