donderdag 17 oktober 2013

Zeilschip in de oude haven

Aan de kade van Port Vell, de oude haven van Barcelona, ligt een historische driemaster met de naam Santa Eulàlia. Het gaat over een zogenaamde “schoener”. Dit zeilschip hoort bij het Maritiem Museum dat even verderop is gevestigd en is toegankelijk voor het publiek.

Zeilschip Santa Eulàlia

In 1997 kocht het Maritiem Museum van Barcelona een historisch schip op een veiling. De boot droeg toen de naam Sayrernar Uno en was gebruikt voor hulptaken bij diepzeeduiken. Het schip was oorspronkelijk gebouwd in Torrevieja, in 1918, en had daarbij de naam Carmen Flores gekregen.

Na een grondige opknapbeurt kreeg het schip haar oorspronkelijke glorie terug. Het werd omgedoopt tot Santa Eulàlia (wat de naam is van de mede-patrones van de stad Barcelona, samen met La Mercè). Dankzij deze restauratie is het nu niet alleen mogelijk om de boot te bezoeken, maar is het ook opnieuw een volledig operationeel vaartuig.

Van april tot oktober kun je het zeilschip Santa Eulàlia van dinsdag tot vrijdag bezoeken tussen 12 en 19u30, op zaterdagen tussen 14 en 19u30 en op zon- en feestdagen tussen 10 en 19u30. Van november tot maart zijn de toegangstijden van dinsdag tot vrijdag van 12 tot 17u30 en op zater-, zon- en feestdagen van 10 tot 17u30.

Het schip ligt aan de kade met de naam Moll de la Fusta en is bereikbaar met metrolijn L3 (halte Drassanes) of met de Bus Turístic (halte Columbus-Maritiem Museum). Meer informatie over deze leuke bezienswaardigheid kun je nalezen op de website van het Maritiem Museum van Barcelona.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten