donderdag 24 oktober 2013

Nieuwe bestemming Hospital de Sant Pau

Het voormalige ziekenhuis Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, kortweg Hospital de Sant Pau, is één van de hoogtepunten van de Catalaanse modernistische architectuur. Een bezoek aan dit indrukwekkende complex mag dan ook niet ontbreken op jouw planning bij een stedentrip naar Barcelona.

Hospital Sant Pau

Sinds 2009 ondergaat dit gebouw een gedaanteverwisseling. Alle ziekenhuis-activiteiten van het Hospital de Sant Pau zijn verhuisd naar een nieuw complex. De modernistische paviljoenen worden aangepast aan de nieuwe functie die het complex heeft gekregen, als campus voor “kennis en innovatie op lokaal, nationaal en internationaal gebied”. De instellingen die zich nu vestigen in het gebouw hebben alle te maken met gezondheid, duurzaamheid en educatie.

Tot de organismen die er een plek krijgen behoren de Universiteit van de Verenigde Naties (UNU), het Casa Asia (eerder gevestigd in het Palau del Baró de Quadras), het European Forest Institute (EFI), de Global Water Operators’ Partnerships Alliance (GWOPA), het project voor duurzame stedelijke ontwikkeling van UN-Habitat en Biocat, een organisatie voor biotechnologie en –geneeskunde in Catalonië.

Een begeleid bezoek aan het Hospital de Sant Pau is elke dag mogelijk, behalve op 1 en 6 januari en 25 en 26 december. Dagelijks om 10u30 is er een rondleiding in het Frans, om 11u30 in het Spaans, om 12u30 in het Catalaans en om 10u, 11u, 12u en 13u in het Engels. Houd er wel rekening mee dat zolang er nog renovatiewerken plaatsvinden, de precieze inhoud van het bezoek afhangt van de vooruitgang van de werken.

Voor reservaties kun je terecht in het informatiepunt dat zich bevindt aan een ingang van het complex in de Carrer de Sant Antoni Maria Claret nr 167. Dit loket is elke dag geopend van 9u30 tot 13u30. Telefonisch kun je contact opnemen via het nummer (0034) 933 177 652. Het Hospital de Sant Pau is gemakkelijk bereikbaar per metro. Neem hiervoor lijn L5 (halte Sant Pau-Dos de Maig) of lijn L4 (halte Guinardó).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten