maandag 21 oktober 2013

De beste croissant van Spanje

Volgens kenners vind je de beste botercroissant van Spanje in Barcelona, meer bepaald in de bakkerij van de Japanner Takashi Ochiai. Hij won de 6de editie van een jaarlijkse competitie georganiseerd door de Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, de Banketbakkersschool van Barcelona.

Croissant Barcelona

Aan de wedstrijd namen 42 bakkers deel uit heel Spanje en voor de Japanner was het de vijfde deelname. Om de beste botercroissant te verkiezen hield men ondermeer rekening met de kleur, het deeg, de afmetingen, de afwerking en natuurlijk de smaak.

De Japanse bakker Ochiai kwam 33 jaar geleden in de Catalaanse hoofdstad wonen en specialiseerde zich in zowel de traditionele Japanse zoetigheden als Catalaans gebak. In zijn zaak werkt hij samen met de banketbakker Albert Gonzàlez en de chef Jordi Morelló.

De banketbakkerij van Takashi Ochiai is gelegen aan de Carrer del Comte d’Urgell nr 110, op de hoek met de Carrer de Consell de Cent. Je vindt er ondermeer gebak, pralines, ijsjes en traditionele Japanse zoetigheden. Meer informatie kun je nalezen op de website van Ochiai Pastisseria.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten