vrijdag 24 december 2010

Kerststallen in Barcelona

In mijn post over Kerstmis had ik het reeds over de activiteiten die er in Barcelona plaatsvinden tijdens de feestdagen. Je kunt ondermeer gaan kijken naar een kerststal die wordt geïnstalleerd op de Plaça Sant Jaume, vlakbij het Stadhuis van Barcelona. Er zijn in de stad echter nog een aantal plekken waar je, enkel tijdens de feestdagen of gedurende het hele jaar, kerststallen kunt bewonderen. Hier volgt een overzicht van de voornaamste.

Kerststallen
In de kerk van Bethlehem, in de Carrer Xuclà nr 2 (aan de Rambla), kun je in de crypte nog tot en met 2 februari 2011 een hele reeks bijzondere kerststallen bekijken, dagelijks van 11 tot 14u en van 17 tot 21u. Van 7 januari tot en met 2 februari is de expositie enkel toegankelijk op zondag.

In het Diocesaans Museum van Barcelona, op de Plaça de la Seu, nr 2 (vlakbij de kathedraal), kun je terecht tot en met 9 januari. Openingsuren: van maandag tot zaterdag van 10 tot 20u en op zon- en feestdagen van 10 tot 14u.

Je kunt ook kerststallen bewonderen in het etalageraam van het gebouw van de verzekeringsmaatschappij Mutua General de Seguros aan de Avinguda de la Diagonal nr 543, nog tot en met 6 januari 2011.

Daarnaast is er een permanente expositie van kerststallen in het Palau Mercader, in de Carrer Lledó nr 11 (niet ver van het metrostation Jaume I). Deze is tot en met 6 januari toegankelijk van 11 tot 14u en van 17 tot 21u. Tijdens de rest van het jaar kun je hier dagelijks terecht, behalve maandag, van 11 tot 14u.

Ook in het Monastir de Pedralbes, aan de Carrer Monestir nr 9, bevindt er zich een permanente tentoonstelling van kerststallen. Deze is het hele jaar door te bewonderen van dinsdag tot zaterdag van 10 tot 14u en op zon- en feestdagen van 10 tot 20u. Tijdens de zomermaanden zijn de openingsuren ruimer.

1 opmerking:

  1. Vergeet de levende kerststallen niet, ik ken bv die in het oude dorp van Pals, erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen