zondag 12 december 2010

Drie leuke adressen om cadeautjes te kopen

Als je op vakantie bent in Barcelona, wil je misschien wel een geschenk kopen voor de thuisblijvers of, waarom niet, voor jezelf. In deze post komen drie winkels aan bod waar je ongetwijfeld een origineel cadeautje zult vinden: Vinçon, Kukuxumusu en Planelles Donat.

Vinçon
Vinçon bevindt zich op de Passeig de Gràcia, nr 96. Van buitenaf verwacht je waarschijnlijk niet dat de winkel zo immens groot is en dat er zo een overweldigend assortiment wordt aangeboden. Je vindt er alle mogelijke hedendaagse designartikelen voor huis en tuin, bijzondere geschenken voor alle leeftijden, leuke decoratieartikelen en originele bureelbenodigdheden. Je kunt er ook de Sala Vinçon bezoeken, een expositieruimte waar grafische en industriële design wordt tentoongesteld.

Het was een importeur van Tsjecho-Slowaaks porselein die Vinçon in Barcelona oprichtte in 1934. In 1941 verhuisde de handelszaak naar de Passeig de Gràcia. De winkel daar beschikte over een expositieruimte en een grote opslagplaats. In 1957 nam de familie Amat de zaak over van Hugo Vinçon en zij zijn nu nog steeds de eigenaars. Naast de winkel in Barcelona beschikt Vinçon ook over een filiaal in Madrid en vincon.com, een online shop.

Kukuxumusu
Kukuxumusu is een merk van design geschenkartikelen met een originele of humoristische opdruk. Het is een initiatief van drie vrienden uit het Spaanse Pamplona die in 1989 op de feesten van San Fermín begonnen met het verkopen van T-shirts met een humoristische tekening over die feesten. Dat was een behoorlijk succes en aldus besloot het drietal om hetzelfde te doen op de feesten van naburige steden en dorpen, telkens met T-shirten met een aangepast ontwerp.

In de loop der jaren is de collectie van Kukuxumusu uitgebreid met ondermeer kousen, ondergoed, paraplu’s, brooddozen, prentkaarten, bureelartikelen, enz. De ontwerpen zijn telkens weer zo verrassend en origineel dat ze het ideale geschenk zijn voor jong en oud. Kukuxumusu beschikt over eigen winkels in heel Spanje en een online shop, maar delen van de collectie worden ook in andere winkels verkocht. In Barcelona vind je winkels van Kukuxumusu in het winkelcentrum Boulevard Rosa op de Passeig de Gràcia, nr 51 en in de Carrer Argenteria, nr 65.

Planelles Donat
Planelles Donat is een prestigieuze winkel gespecialiseerd in allerlei zoetigheden. In de eerste plaats kun je er “turrones” verkrijgen. Dat zijn een soort nougat die in tientallen smaken wordt gemaakt, zowel in een harde versie als in een zachte. Oorspronkelijk is de “turrón” afkomstig uit Alicante maar rond Kerstmis wordt het in heel Spanje massaal gegeten. Reeds in 1850 verkochtten de voorouders van de familie Planelles “turrones” op de kerstmarkt van de Plaça Reial in Barcelona. Daarnaast verkoopt men er horchata. Dat is een soort melkachtige drank die wordt bereid met aardamandelen, water en suiker. Horchata is afkomstig uit Valencia en wordt vooral in de zomermaanden gedronken.

Als je een cadeautje wil kopen voor een zoetebek dan ben je bij Planelles Donat aan het goede adres. Je kunt terecht in drie filialen: in de Avinguda del Portal de l’Àngel, nrs 7 en 25 en in de Carrer Cucurulla, nr 9.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten