donderdag 29 maart 2012

Catalunya Bus Turístic

Vanuit Barcelona kun je heel wat leuke uitstapjes maken. Met de Catalunya Bus Turístic is het mogelijk om op een comfortabele manier de bezienswaardigheden in de omgeving van de stad te verkennen. Deze busdienst organiseert excursies naar de Cripta Colònia Güell en de berg Montserrat met het bekende klooster, naar Girona en Figueres om de kunst van Dalí te gaan bekijken, en naar diverse wijnkelders om wijnen, cava’s en Catalaanse specialiteiten te proeven. Let wel op dat deze trips niet aangeboden worden tijdens de wintermaanden.

Catalunya Bus Turístic
De bussen van Catalunya Bus Turístic vertrekken telkens om 8u30 voor het grootwarenhuis El Corte Inglés op Plaça de Catalunya. Passagiers moeten 20 minuten voor vertrek aanwezig zijn bij de opstapplaats. De gidsen van de excursies spreken Engels, Spaans en Catalaans. Je kunt ook een audiogids huren in diverse talen (helaas niet in het Nederlands).

De eerste tour brengt je naar de Cripta Colònia Güell en Montserrat. De bus rijdt naar Santa Coloma de Cervelló waar een bezoek aan de Cripta Colònia Güell op de agenda staat. Dat is een indrukwekkende realisatie van de bekende modernistische architect Antoni Gaudí. In Montserrat neem je de kabeltrein en kun je de omgeving bewonderen. Er worden tijdens de trip ook typische likeuren voorgesteld. Deze excursie wordt dagelijks georganiseerd, behalve op maandag.

Bij deelname krijg je een complete informatieve gids over de plaatsen die bezocht worden, inclusief kortingsbonnen voor ondermeer musea en restaurants. De terugkomst is voorzien rond 16u30, opnieuw aan Plaça de Catalunya. Reserveren voor deze trip is mogelijk via deze webpagina van de Toeristische Dienst.

De tweede excursie met de Catalunya Bus Turístic brengt je naar Girona en Figueres. In de pittoreske stad Girona kun je ondermeer één van de oudste Joodse wijken van Europa bezoeken. Daarnaast leidt de tour je naar Figueres waar een bezoek aan het museum van Salvador Dalí op het programma staat. Deze excursie wordt eveneens dagelijks verzorgd, behalve op maandag.

Ook hier krijg je bij deelname een complete informatieve gids over de plaatsen die bezocht worden, inclusief kortingsbonnen voor ondermeer musea en restaurants. De route eindigt op Plaça de Catalunya rond 19u30. Reserveren is mogelijk via deze webpagina van de Toeristische Dienst.

De derde route van de Catalunya Bus Turístic laat je kennis maken met beroemde Catalaanse wijnen en cava’s van de wijnkelders Freixenet, Torres en Jean Leon. Je kunt tijdens de tocht niet enkel deze dranken degusteren, er wordt ook een brunch aangeboden met typische specialiteiten. Deze excursie rond “Wijn en Cava” staat geprogrammeerd op elke maandag, woensdag, vrijdag en zondag. De aankomst terug in Barcelona is voorzien rond 16u15. Voor reservaties kun je terecht op deze webpagina van de Toeristische Dienst.

Reserveren voor de drie excursies kun je ook via de kantoren van de Toeristische Dienst van Barcelona, in jouw hotel of via telefoonnummer (0034) 93 285 38 32. Ben je geïnteresseerd om een privé excursie te organiseren in de buurt van Barcelona? Vraag dan meer informatie aan via het contactformulier op de website van Catalunya Bus Turístic.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten