maandag 12 maart 2012

Hedendaagse kunst in de Fundació Fran Daurel

Sinds 2001 stelt de private stichting Fundació Fran Daurel haar collectie hedendaagse kunst tentoon in een aantal tentoonstellingszalen in Poble Espanyol te Barcelona, een openluchtmuseum op de heuvel Montjuïc. De collectie omvat onder andere schilderijen, beeldhouwwerken, keramiek en tekeningen bijeengebracht door de kunstverzamelaar Francisco Daurella. Daarnaast worden in de Fundació Fran Daurel ook regelmatig tijdelijke exposities georganiseerd.

Fundació Fran Daurel
In de permanente collectie bevinden zich zowel figuratieve als abstracte kunstwerken, variërend van formalisme tot expressionisme, surrealisme, hyperrealisme en conceptualisme. Het betreft voornamelijk Catalaanse kunst met ondermeer werken van Dalí, Guinovart, Ràfols-Casamada, Cuixart, Tàpies, Barceló, Plensa, Millares en Picasso.

De meest recente uitbreiding van de expositieruimte is de Jardí d’Escultures, een tuin met beeldhouwwerken. Dit terrein van 3.500 m2 werd in 2004 ingericht om er een permanente collectie beeldhouwwerken tentoon te kunnen stellen in de open lucht. De verzameling beeldhouwkunst werd voortdurend uitgebreid en beschikt nu over 27 werken van 20 verschillende hedendaagse kunstenaars.

De Fundació Fran Daurel is gelegen aan de Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia nr 13, op de terreinen van Poble Espanyol. Vanaf Plaça d’Espanya is het een flinke wandeling. Als je liever met het openbaar vervoer gaat, dan neem je op Plaça d’Espanya de buslijnen 13, 50 of 61.

Het complex is toegankelijk van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 19u en op maandag van 10 tot 18u30. Kijk voor meer informatie even op de website van de Fundació Fran Daurel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten