maandag 26 maart 2012

Chique winkelen in Pedralbes Centre

Als je in Barcelona zin hebt om te shoppen, dan kun je ondermeer terecht in één van de vele winkelcentra. Wil je lekker chique winkelen, ga dan zeker eens langs in winkelcomplex Pedralbes Centre aan de Avinguda Diagonal. Dit behoort, samen met winkelcentrum L’Illa Diagonal, tot de meer exclusieve commerciële centra van de stad.

Pedralbes Centre
Bij de opening in 1989 werd dit winkelcomplex Bulevard Rosa genoemd, maar enkele jaren geleden werd het omgedoopt tot Pedralbes Centre. Pedralbes is de naam van de chique wijk waar het winkelcentrum is gelegen. Met de naamsverandering wilde men dan ook het exclusieve karakter van de winkels, cafés en restaurants benadrukken.

Even tussen haakjes, op de Passeig de Gràcia nrs 55-57 bevindt er zich sinds enkele decennia een galerij met een hondertal winkels die ook de naam Bulevard Rosa kreeg en die nog steeds zo heet.

Pedralbes Centre is geen groot winkelcentrum en telt momenteel ongeveer 70 winkels. In de boetieks die er gevestigd zijn vind je artikelen van gerenommeerde nationale en internationale ontwerpers en merken zoals Elena Miró, Javier Simorra, Tomates Fritos, Mango, Timberland en Tous. Daarnaast beschikt dit complex over een aantal uitstekende eetgelegenheden. Er worden ook regelmatig kunstexposities georganiseerd en tijdens de schoolvakanties zijn er diverse activiteiten voor kinderen.

Winkelcentrum Pedralbes Centre is gelegen aan de Avinguda Diagonal nrs 609-615 en is gemakkelijk bereikbaar met metrolijn L3 (halte Maria Christina). Het complex beschikt tevens over parkeergelegenheid. De openingsuren van de winkels zijn: van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 21u.

Meer informatie over de shops en de activiteiten die er georganiseerd worden kun je nalezen op de website van Pedralbes Centre.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten