vrijdag 23 maart 2012

Stadsloop Cursa dels Bombers 2012

In Barcelona worden er meerdere hardloopwedstrijden georganiseerd. Onder de bekendste stadslopen heb je de Halve Marathon en de Marathon, die respectievelijk in februari en maart gehouden worden. Daarnaast zijn er nog een aantal 10 km wedstrijden waarvan de Cursa dels Bombers (letterlijk “Race van de Brandweermannen”) één van de populairste is.

Cursa Bombers
De Cursa dels Bombers wordt georganiseerd door Nike Running en de brandweer van Barcelona. Van de IAAF, the International Athletics Association, kreeg deze wedstrijd in 2010 het bronzen label als één van de beste stadslopen op de internationale atletiekkalender.

Voor deze 14de editie, die plaatsvindt op 22 april, kun je je sinds 22 maart online inschrijven via de website van de Cursa dels Bombers en ook ondermeer in de volgende sportwinkels in de stad: Nike Store Barcelona (Passeig de Gràcia 29), Nike Store L’Illa Diagonal (Avinguda Diagonal 545), El Corte Inglés sportafdeling (Avinguda Diagonal 617 en Portal de l’Angel 19), Bikila (Passeig de Pujades 7) en Deportes Atleta’s (Carretera de la Bordeta 7).

Het parcours van de Cursa dels Bombers begint en eindigt aan de Avinguda Marques de l’Argentera, vlakbij het Parc de la Ciutadella, en loopt ondermeer langs Passeig de Colom, Avinguda del Paral•lel, Gran Via en Via Laietana.

Gewoonlijk nemen er aan deze wedstrijd honderden brandweermannen deel uit Catalonië, andere Spaanse regio’s en Andorra. Traditioneel lopen er eveneens estafetteteams mee, elk bestaande uit vier brandweerlui. Ieder van hen loopt 2,5 km in volledige brandweeruitrusting, die ongeveer 20 kg weegt. Het winnende team sleept de prijs “Premi Especial al Bomber Equipat” in de wacht.

Het totaal aantal deelnemers aan de Cursa dels Bombers 2012 is beperkt tot 24.000 en het is van belang zich op tijd aan te melden. Tijdens de editie van 2011 werd het maximum aantal namelijk al bereikt na amper een week. Snel zijn is dus ook de boodschap bij het inschrijven!

De vier zaterdagen voorafgaand aan de wedstrijd kun je trouwens deelnemen aan een aantal groepstrainingen. Meer informatie hierover vind je op de Facebookpagina van Nike Running Spain.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten