maandag 24 december 2012

Fototentoonstelling in Palau Robert

In de expositieruimte van het Palau Robert aan de Passeig de Gràcia vindt tot 28 april 2013 een interessante fototentoonstelling plaats. Het betreft een selectie foto’s die de afgelopen 20 jaar prijzen hebben gewonnen in de wedstrijd “Premis LUX”, een competitie die jaarlijks georganiseerd wordt door de Spaanse Vereniging van Beroepsfotografen. De toegang is gratis.

Fototentoonstelling Palau Robert

De expositie “20 anys de Premis LUX” besteedt aandacht aan de evolutie van de analoge fotografie naar de digitale en toont een grote diversiteit aan stijlen en trends in de wereld van de professionele fotografie. De nadruk wordt gelegd op de creativiteit en de capaciteit tot vernieuwing van de beste beroepsfotografen van Spanje.

De tentoonstelling is onderverdeeld in 11 categorieën: Mode, Architectuur en Binnenhuisdecoratie, Wijn en Voeding, Thematische Reportage, Industrie, Portretten, Persoonlijke Projecten, Reclame, Sociale Reportage, Natuur en Landschappen, en Redactionele Artikelen. Van elk van deze groepen kun je de winnende foto’s bekijken van de “Premis LUX” uit 1993 en 2012. Daarnaast hangt er een selectie van foto’s van de andere jaren.

Ter informatie, sinds 1993 reikt de organisatie van de “Premis LUX” prijzen uit voor de beste foto’s van beroepsfotografen. Tot aan de 20ste editie werden in totaal 24.000 werken van 3.000 fotografen ingestuurd. 360 fotografen hebben een gouden, zilveren of bronzen trofee gewonnen en in de loop der jaren werden al 100 exposities georganiseerd.

De tentoonstelling “20 anys de Premis LUX” is toegankelijk van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 20u en op zondag van 10 tot 14u30. Het dichtstbijzijnde metrostation is Diagonal (lijnen L3 en L5).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten