donderdag 20 december 2012

Meer nuttige iPhone en Android apps

In een eerdere post besprak ik twee gratis mobiele applicaties van Transports Metropolitans de Barcelona, het openbaar vervoerbedrijf van de stad. Deze keer zet ik graag drie gratis apps van het stadsbestuur van Barcelona in de kijker.

De eerste app biedt suggesties voor wandelingen op de heuvel Montjuïc, de tweede presenteert je een overzicht van de culturele activiteiten en evenementen in de stad en de laatste biedt je de mogelijkheid om oude foto’s van gebouwen en straten te bekijken en deze te vergelijken met hoe de plek er tegenwoordig uitziet.

mobiele apps

De eerste mobiele applicatie heet “rutesbcnverda” en biedt je ondersteuning bij een wandeling door de zes parken op de heuvel Montjuïc. Het bevat ook een zoekspel voor de hele familie waarmee je de leukste plekjes van elk park kunt ontdekken. Bovendien beschikt de app over een interactief plan waarop de opvallendste en interessantste planten en bomen staan aangegeven, inclusief uitgebreide informatie.

De app “rutesbcnverda” is beschikbaar in het Engels, Spaans en Catalaans en is te downloaden voor iPhone en Android toestellen.

Een andere nuttige mobiele app is “BCN Cultural”. Deze stelt je in de mogelijkheid om de culturele activiteiten en evenementen in Barcelona te raadplegen. Via de optie “Agenda” kun je een lijst bekijken met de activiteiten die vandaag plaatsvinden en via de “Kalender” krijg je een selectie van het aanbod voor deze en de volgende week. De app beschikt ook over een zoekfunctie en de optie om favoriete activiteiten te markeren. Daarnaast zijn er nog plannetjes met de locatie van de activiteiten.

De app “BCN Cultural” is verkrijgbaar in het Engels, Spaans en Catalaans en is beschikbaar voor iPhone en Android.

Tot slot heb je nog “BCN Visual”, een app die je toelaat om oude foto’s van gebouwen en straten in Barcelona te bekijken. Van elke foto kun je extra informatie zien (jaartal, fotograaf en beschrijving) en de plek situeren op een plannetje. Je kunt ze ook markeren als favoriet of versturen per e-mail. Er is tevens een optie om de foto’s te bestellen, op verschillende formaten. Tot slot beschikt de app “BCN Visual” over een functie met Toegevoegde Realiteit. Hiermee kun je inzoomen op een actueel gebouw en er de oude foto bovenop plaatsen. Door de graad van doorzichtigheid aan te passen is het mogelijk de verschillen te ontdekken tussen beide.

Deze app is eveneens beschikbaar in het Engels, Spaans en Catalaans en is verkrijgbaar voor iPhone en Android.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten